Nieuws van tilburgers.nl

Tijdelijk is de feed van tilburgers niet beschikbaar.
 

content

2-10-2018
De gemeente wil de verkeersveiligheid van de Cityring verbeteren. Daarvoor worden dit jaar enkele maatregelen getest waarna de raad in 2019 beslist over definitieve oplossingen. Vanaf medio oktober tot eind december is het de beurt aan de Noordhoekring.

Dan wordt de rijbaan van de Noordhoekring smaller gemaakt met behulp van lijnen op het wegdek. Daarnaast gaan de verkeerslichten bij de kruising op rood als auto's te hard rijden. Ook wordt de snelheid benadrukt met opvallende ledverlichting. Met deze maatregelen test de gemeente of het verkeer zich beter aan de maximum snelheid houdt en er minder vaak te hard wordt gereden.

De voorbereidende werkzaamheden (aanbrengen belijning en plaatsen meetapparatuur) duren enkele dagen en vinden de komende twee weken plaats. Tijdens deze werkzaamheden is de Noordhoekring gewoon open voor het verkeer, maar is op diverse momenten één rijstrook afgesloten.   
In de herfstvakantie start de pilot. Allereerst wordt het effect van de nieuwe belijning gemeten. Enkele weken daarna gaat de ledverlichting aan en wordt gestart met het automatisch geven van rood licht bij het kruispunt als de snelheid wordt overschreden. Door de maatregelen na elkaar in te voeren, is het effect van de afzonderlijke maatregelen maar ook het totaal duidelijk te meten.     

Evaluaties
De gemeente kijkt hoe verschillende verkeersmaatregelen de verkeersveiligheid, oversteekbaarheid en  bereikbaarheid van de Cityring kunnen verbeteren. In de eerste helft van dit jaar werd op de Heuvelring een eerste pilot uitgevoerd. Momenteel analyseert een onafhankelijk onderzoeksbureau deze pilot. De resultaten hiervan worden in november verwacht. Ook tijdens de pilot op de Noordhoekring vinden metingen plaats en evalueert de gemeente de ervaringen van fietsers, voetgangers en autoverkeer.   
De laatste pilot op de Paleisring en de Schouwburgring start waarschijnlijk na de carnaval. De gemeente bespreekt in november met omwonenden, winkeliers en hulpdiensten welke maatregelen hier worden getest.   

Meer informatie Meer informatie over de pilots op de Cityring vindt u op de internetpagina www.tilburg.nl/cityring.  Hebt u vragen naar aanleiding van deze brief, dan kunt u een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U krijgt dan binnen enkele werkdagen een reactie of telefoontje.